Muhler
User icon
Favorites
Количка

Право на връщане

(1) ОТКАЗВАНЕ НА ПРАТКА В МОМЕНТА НА ДОСТАВКАТА Й ЗАРАДИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ

Вие – както всеки друг наш клиент – имате Право на преглед на пратките ви преди да ги приемете.

Това означава, че имате и правото и възможността да откажете получаването на поръчана от вас пратка в случай, че в момента на доставката установите, че:

(1) Доставената стока явно не съответства на поръчаната от вас;

(2) Стоката или нейната опаковка са повредени при транспортирането й, което е удостоверено при доставката с подписан от вас и куриера Протокол за увредена стока;

(3) Поръчаната стока не е била доставена в рамките на изрично уговорен срок или, ако няма такъв, не е била доставена в рамките на 14 календарни дни, считано от датата на имейла за потвърждение на поръчките с плащане с Наложен платеж, или чрез ePay.bg и считано от датата на постъпването на плащането по банковата ни сметка за поръчки с плащене с банков трансфер;

В тези три случаи ние се задължаваме да възстановим по сметката ви стойността на покупката ви, включително и разходите ви за доставката й, ако има такива. В случай, че сте отказали пратка с Наложен платеж, който не сте заплатили отказвайки я, няма сума, която да ви дължим.

Моля, обърнете обаче внимание, че не можете да откажете получаването, по каквато и да било причина, само на част от ваша пратка. В случай, че установите частично увреждане или несъответствие между поръчаното от вас и доставеното от нас, трябва да изберете между това да откажете да приемете цялата пратка или да я приемете изцяло (и заплатите изцяло, ако сте я поръчали с Наложен платеж). В случай, че изберете второто, трябва да се свържете с нас за да ни кажете какво желаете да направим за наша сметка с несъответстващата стока: да ни я върнете и ние да ви върнем парите или да ни я върнете, а ние да ви доставим поръчаното от вас.

(2) ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ ЗАРАДИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НА ПРАТКА

В случай, че установите несъответствия след получаването и заплащането на ваша пратка, имате право да поискате връщането й и възстановяване изцяло на платената от вас цена, когато:

(1) Цената, която сте платили не съответства на дължимата цена съгласно имейла за потвърждение на вашата поръчка.

(2) Когато откриете несъответствие между поръчана и доставена стока, което не сте могли да установите в момента на доставката. В такъв случай ние се ангажираме да подменим несъответстващата стока в срок до два работни дни, считано от момента, в който сте се свързали с нас и сте направили рекламацията.

При гореизброените два случая разходите за връщането на стоката са за наша сметка. 

(3) ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ ПО ЧЛ. 50 ОТ ЗЗП БЕЗ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ НА ПРАТКАТА

Освен в случаите, изброени по-нагоре и при които има някакви несответствия в поръчките ви, цените им и сроковете им на доставка, по силата на член 50 от Закона за защита на потребителите, имате право да ни върнете – ЗА ВАША СМЕТКА – всяка закупена от магазина ни стока в 14 дневен срок от получаването й без да дължите обяснение за връщането:

(1) Ако ни върнете закупеното в оригиналната му опаковка, след като просто сте го прегледали за да проверите изправността и характеристиките му, ние сме длъжни да ви възстановим – в 14 дневен срок след като сте ни върнали стоките – платеното от вас за тях в пълен размер;

(2) Ако ни върнете закупеното без оригиналната му опаковка и след като сте го използвали по начин, различен от описания по-нагоре, ние ви дължим връщане само на част от цената, която сте ни заплатили и сме длъжни да ви я възстановим в 14 дневен срок след като сте ни върнали стоките и сте се съгласили на предложената от нас намалена цена.

Разходите по връщането на стоките в тези два случая са за ваша сметка.

(4) КАК СТАВА ВРЪЩАНЕТО

Във всички случаи (точки 1, 2 и 3), с изключение на този, при който откажете да приемете пратка с Наложен платеж, вие трябва да ни информирате за желанието ви да ни върнете стоки и да получите възстановяване на суми.

Можете да направите това като ни пишете на [email protected] или като ни се обадите на телефони +35928691024 или на +359893443362.

Регистрираните потребители, които са влезли в профила си, могат да ползват стандартния ни Формуляр за връщане, който може да бъде намерен и се ползва по следния начин: в профила ви, в секцията „Моите поръчки“ до всяка ваша поръчка има бутон "Прегледай". В страницата с поръчката ви в режим Преглед имате червен бутон "Върни продукти от поръчката", натискането, на който ви позволява да указвате от кой продукт и какво количество желаете да върнете. След като приключите трябва да изберете от падащо меню причината, поради която заявявате връщането на стоките и накрая можете да ни изпратите Формуляра за преглед с натискане на бутон "Изпрати Формуляра за връщане на стоки".